46. Yaşar DOĞU Güreş Turnuvasında Türkiye ; 1ALTIN 2 GÜMÜŞ 6 BRONZ ve toplamda 9 madalya kazanarak Serbest ve kadınlar serbest te takım halinde 3cü oldu.İstanbul Bahçelievler Hasan Doğan Spor Salonunda yapılan turnuvada kadınlarda 72 kg Beste ALTUĞ finalde Hintli rakibi Rajni'yi (4-3) yenerek ülkemize tek ALTIN Madalyamızı kazandırdı.Bu sıklette Neslihan Ulusoy da Bronz Madalya kazandı .Avrupa ve Dünya Şampiyonu Güreşçimiz Yasemin ADAR Finalde Alman rakibi Alina Focken'e (5-3) yenilince Gümüş Madalyada kaldı.53kg Aysun ERGE de finalde Azerbaycanlı Anzela Dorogan'a (7-4) yenilerek Gümüş Madalya kazandı.Kadınlarda ; 1 Altın ( Beste ALTUĞ) ,2 Gümüş ( Aysun ERGE ve Yasemin ADAR) ,2 Bronz Madalya ( Nurufe Duman ve Neslihan Ulusoy)

Serbest Stilde ise;

4 Bronz Madalya kazandık.57 kg Süleyman ATLI Ukraynalı Taras Markovych'i (10-6) yenerek,

86kg Fatih ERDİN Rus Ömer Ziantdinov'u (12-2) yenerek .97kg Fatih YAŞARLI Ukraynalı Valeri Andritisev'i (1-1) son puanla yenerek.70 kg Mustafa KAYA İranlı Younus Emamiehaugi'yi (12-5) yenerek BRONZ MADALYA kazandılar.Güreş Milli Takımlarımızda Şampiyon Güreşçilerimizden Serbestte Taha Akgül, Soner Demirtaş ve Selim Yaşar, Kadınlarda ise Elif Jale Yeşilırmak, Buse Tosun, Bedia Gün ve Zeynep YETGİL'in turnuvaya katılamamaları madalya sayımızı azalttı.

Turnuvada Takım Sıralaması ;Serbest Stilde ;

1. ABD 150 Puan,2. İran 146 Puan,3. TÜRKİYE 125 Puan, 4. Azerbaycan 121 Puan 55. Ukrayna 117 Puan ,6. Kazakistan ,7. Belarusya ,8. Hindistan ,

Kadınlarda ; 1. Ukrayna 164 Puan,2. Hindistan 151 Puan ,3. TÜRKİYE 143 Puan,4. Azerbaycan 93 Puan

5. Almanya 67 Puan,6. Bulgaristan,7. Belarusya ,8. Romanya .Grand Prix statüsünde ve dünya sıralamasına puan veren turnuvaya sürprizler damgasını vurdu.Avrupa Dünya Şampiyonumuz Yasemin Adar da finalde Alman Focken'e yenilince 2.likte kaldı.ABD'li Olimpiyat Dünya Şampiyonu 97kg Kyle Synder Azerbaycanlı Albarov'a yenilince 3.oldu.Güreşçilerimiz Serdar Böke ABD'li Olimpiyat Dünya 3.sü J.Cox'u Sefa Aksoy da ABD'li Dünya 2.si James Green'i yendiler ama 5.oldular ve tüm dünya medyasının merakla beklediği iki Dünya ve Olimpiyat madalyalı iki güreşçinin dev kapışmasında kazanan İtalyan Frank Chamizo Marquez oldu.

Yaşar DOĞU'da yılın maçında ;

74 kg Finalinde Küba asıllı İtalyan Frank Chamizo Marquez ABD'li Jordan Burrougs'u (10-10) biten maçta 4 puanlık oyun yaptığı için kazandı. Çok çekişmeli geçen güreşte her türlü oyun atak ve savunma taktiklerinin uygulandığı bu müthiş heyecan meydana getiren maçta.Bahçelievler Hasan Doğan Spor Salonunu dolduran güreşseverler yıllarca unutulmayacak mükemmel bir müsabaka seyrettiler.Dünya Güreş Birliği UWW de bu müsabakaya sitesinde geniş yer verirken dünya medyası da bu müsabaka ile ilgili haberler yaptılar.Sonuçta Dünya Şampiyonası öncesi tüm ülkeler iyi bir prova yaparken ülkemiz de iyi bir evsahipliği gösterdi.Ne diyelim inşaallah seneye daha iyi bir turnuva ve Altın Madalya sayımız çok olur.Yazıdaki değerlendirmeler için Yusuf Taşkan beye teşekkür ederim.