Yaklaşık 3 hafta önce ligin ikinci yarısına büyük ümitlerle başlayan temsilcimiz Kahramanmaraşspor, 18’inci haftada evinde Nazilli Belediyespor’u konuk etmişti. Devre arasında anlaşma sağladığı 4 oyuncuyla birlikte kadroyu daha da güçlendiren Kahramanmaraşspor’umuz, kalan haftalara 3 puan parolasıyla çıkacaktı. Nazilli maçında kendi evinde 1-1 berabere kaldıktan sonra 3 puanı 19’uncu haftada Altay karşılaşmasında almak isteyen Akdeniz Aslanları, Altay deplasmanından da 3-1’lik mağlubiyetle ayrılarak eli boş dönerek taraftarlarını üzmüştü. İkinci yarıda oynadığı Nazilli ve Altay maçlarında istediği puanı alamayan Kahramanmaraşspor, geçtiğimiz hafta da iki oyuncuyu daha kadrosuna katmıştı. Santrafor ve kanat eksikliğini de gideren Kırmızı-Beyazlılar, ligin 20’inci haftasında evinde Karagümrük’ü konuk edecekti. Ekibimiz bu maça kendi saha ve taraftar faktörünü de kullanarak mutlak 3 puanı hanesine yazdırmak istiyordu. Yaklaşık 6 haftadır 15’inci sıradaki yerinden kurtulup daha üst sıralara yükselmek isteyen temsilcimiz, bu maça kilitlenmişti. Pazar günü oynanan Karagümrük karşılaşmasından 1-0’lık galibiyetle ayrılan Kahramanmaraşspor, 2 hafta aradan sonra yeniden 3 puanla tanışmıştı.

***

Peki, bu puan Kahramanmaraşspor’umuzun kümeden kurtulmasında ne kadar etkili oldu? Bence alınan bu 3 puan ilk yarıdaki kaybedilen maçların az da olsa yaralarını sarmış oldu. Neden mi? Çünkü Kahramanmaraşspor’un ilk yarıdaki maçlarına da bakacak olursanız, galibiyet aldığı karşılaşmalardan sonra aldığı mağlubiyetler 3 ya da 4 hafta sonra geliyor. Yani Kahraamnmaraşspor’umuz aldığı bu 3 puanının devamını getirecektir diye düşünüyorum. En azından kalan haftalarda da takımız kendi evinde çok kolay puan kayıpları yaşamaz diye düşünmüyorum. Çünkü temsilcimiz kendi evinde taraftarı da arkasına aldığı zaman hem hakemi yönetiyor hem de oyunculara motivasyon veriyor. Yaklaşık 3 bine yakın taraftarıyla kendi evinde deplasmanlara göre daha baskılı ve daha istekli oynayan bir Kahramanmaraşspor görüyoruz. Geçtiğimiz sezonlara da bakacak olursak yine son haftalarda kümeden kurtulduk. İlk başlarda kötü başlıyoruz, son haftalarda iyi oynuyoruz. Bu sezon da öyle oldu, değişen bir şey yok.

***

Ama taraftarlar… Kümede de oynasak, şampiyonluğa da oynasak, oturdukları koltuktan vazgeçemeyerek takımına desteklerini esirgemiyor. Erdal Alparslan’ın göreve gelmesiyle birlikte takımda önceki haftalara göre güzel bir istikrar yakaladık. Bu istikrar bir mağlubiyeti saymaz isek bence çok güzel bir istikrar. 2005 ve 2015 yıllarında yine Kahramanmaraşspor’da görev yapmış bir hoca olarak takımını iyi tanıyan Erdal hocamız, eminim ki bu takımı daha iyi yerlere getirecektir. Eğer sezona Erdal hoca ile başlamış olsaydık takım belki de şuan düşme hattından çok daha uzak bir yerlerde üst sıralarda olacaktı. Ama bu sadece hocaya bağlı değil, oyuncularında saha da ki göstermiş olduğu performansta önemli. Siz bir teknik adam olarak oyuncularınıza ne kadar görev verirseniz verin, bir oyuncu da disiplin yoksa o oyuncu kendi bildiğini yapar.


 

***

Yaklaşık 15 yıldır fanatik sporsever bir vatandaşım, elimden geldiğince de ligleri takip etmeye çalışıyorum. Kahramanmaraşspor’umuzun da bu yıl yine ligde kalacağına inanıyorum. Çünkü önceki yıllara göre bu yıl disiplinden, ekonomiden taviz vermeyen bir temsilcimiz var. Bu böyle devam ederse memleketimizin tek profesyonel takımı olan Kahramanmaraşspor, daha iyi yerlerde olacaktır. İnşallah kalan 14 hafta da Erdal hocayla iyi işler çıkarıp, ligi iyi bir noktada bitiririz. Bizde elimizden geldiğince takıma destek verip, bu desteği sezon sonuna kadar devam ettirmeliyiz ki, takımı daha iyi noktalarda görelim… Ben bu vesile ile takımımızın kalan haftalarda iyi işler çıkarması yolunda başarılar diliyor, sporlu günler temenni ediyorum.