Başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu kurtuluş olan 11 ayın sultanı Mübarek Ramazan ayımızda Allah’ın nasibi ile oruçlarımızı tutarak, bir bayrama daha ulaşmanın sevincini hep birlikte yaşadık.

‘Sevgi, hoşgörü ve sosyal dayanışmanın doruğa çıktığı kutsal günler’ olarak bildiğimiz bayramlar, birlik ve beraberliğimizi korumamız açısından çok önemlidir. Ruhumuzun ve zihnimizin ihtiyacı olan sevginin bolca paylaşıldığı bu bayramlar inşallah barışa, huzura ve yeryüzünde haksız yere dökülen kanların son bulmasına vesile olsun.

Kutsal Ramazan ayı boyunca Onikişubat Belediyesi “Gönüllerimiz Bir, Sofralarımız Bir” sloganını kullandı. Sevgi paylaşıldıkça çoğalan bir olgudur ve açılan tüm iftar ve sahur sofralarında sevgi, gönül, ekmek ve su paylaşıldı. Allah, herkesin oruçlarını kabul eylesin.

Onikişubat’ın yanı sıra Büyükşehir, Dulkadiroğlu, Türkoğlu, Afşin, Pazarcık, Ekinözü ve diğer ilçe belediyelerimiz de kendi imkanları çerçevesinde ramazan etkinlikleri yaparak vatandaşla birlikte oldu.

Bizler de Büyükşehrin ilçelerde açtığı iftar sofralarında bulunmaya gayret edip, ilçelerdeki ramazan coşkusuna ortak olmaya çalıştık.

İnşallah daha nice bayramları hep beraberce görür ve yaşarız.

***

Ramazan Bayramı’na iki gün kala Kahramanmaraş olarak ne yazık ki bir sel felaketi yaşadık. Bir anne ile 2 çocuğunun evlerine dolan sel suları nedeni ile can verdiği o karanlık dakikalar belleklerimizde derin izler bıraktı.

Kahramanmaraş’ın Özel İdare İş Merkezi’nden sonra ikinci ucubesi Kültür Park bünyesindeki Merkez Otopark’ta bulunan çoğu lüks 130’dan fazla aracın sel suları nedeni ile kullanılamaz hale gelmesi de selden acı bir anı olarak tarih sayfalarında yerini aldı.

Ahırdağı eteklerindeki DSİ kuşaklama kanallarının bazılarının önceki dönemlerde iptal edilerek imar alanları oluşturulmaya çalışıldığı iddiaları ve alt yapı eksikliklerinin bilançosu acı oldu.

Allah’tan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un ve o dönemki DSİ 20. Bölge Müdürü Mevlüt Aydın’ın gayretleri ile önceki yıl yapılan DSİ kuzey kuşaklama kanalı daha büyük bir felaket yaşanmasının önlenmesinde bir nebze de olsa etkili oldu.

2016 yılındaki söz konusu proje kapsamında bin 200 m kâgir duvarlı kanal, bin 742 m bir tarafı trapez diğer tarafı kâgir duvarlı kuşaklama kanalı ve 10 adet menfez yapılmıştı.

Kahramanmaraş siyasetinin ‘ak saçlı’larından Salman Özdoğan’ın sosyal medya hesabında 14 Haziran 2018 saat 13.03’te yaptığı şu paylaşım sel felaketinin bir özeti gibiydi: “Utanmasalar anayla çocuklarının evin içerisinde ne işleri vardı diyeceklerde, cüret edemiyor arsızlar!! Birbirinizin üzerine atmayın! Kahramanmaraş’ta göstere göstere gelen ve yaşanan sel felaketinden hepiniz sorumlusunuz!! Sormayan, sorgulamayan, din tutar gibi parti tutan bizler de, en az onlar kadar sorumluyuz...Başımız sağolsun, geçmiş olsun Kahramanmaraş...”

Başka söze gerek yok sanırız.

***

Veee gelelim seçim sürecine…

24 Haziran 2018 Pazar günü gerçekleştirilecek olan erken genel seçimler için son düzlüğe girmiş bulunuyoruz.

“8-0, 7-1, 6-1-1, 5-1-1-1, 5-2-1, 4-3-1….”

Bu rakamlar bir futbol maçında takımların sahaya yayılış sistemlerini yansıtmıyor.

Seçim sürecinin Kahramanmaraş ayağında vatandaşlar arasında konuşulmakta olan partilerin alabileceği milletvekili sayısı tahminlerini yansıtıyor.

Bizim gördüğümüz ise; vatandaşın ‘uz’ ve ‘sessiz’ durduğudur.

Bugüne kadar yaşadığımız tecrübeler şunu gösterdi ki; Kahramanmaraş halkı seçim öncesinde konuşur, eleştirir ama oy verme kabinine girdiğinde ise en doğru ve en mantıklı kararı verir.

Yani; konuşulanlara değil, verilen oylara bakmak gerekiyor.

Sonucun nasıl olacağını ise elbette sandık bilecek.

Kazanan kim olursa olsun; asıl kazanan Kahramanmaraş ve Türkiye olsun.

MUSTAFA NURİ ŞİRİN

e-mail: [email protected]