Evet yeni yılın ilk köşe yazısına başlayalım…

2018 hayatımda sıradanlıktan öteye geçmeyen, hayatımda köklü değişikliklerin olmadığı vasat bir yıl oldu açıkçası. Yılı da yine ailemle evimde keyifle bitirdim ve yeni bir yıl 2019 a merhaba dedim.

2018 yılı acısıyla tatlısıyla geçerken hem ülkemiz hem dünya açısından bazen gözyaşı, bazen mutluluklar yaşatan bir yıl oldu. Özellikle yurdumda 2018 yılının son çeyreği doların ani ve büyük yükselişiyle ekonomik anlamda bir çok insanı zora soktu. Yılın sonuna doğru da asgari ücrete yapılan zam ile bir nebze olsun insanlar rahatlasa da ekonominin hala tam anlamıyla kendine gelemediği bir gerçek. Havaların soğuk ve bol yağmurlu geçmesi, doların şu günlerde anlamsız bir şekilde yavaş yavaş yine yükselmeye başlaması ekonomiyi nerdeyse durma noktasına getirdi. İnsanlar alacaklarını bekletirken, özellikle küçük ve orta esnaf iş yerini nasıl döndüreceklerini düşünüyorlar. Dövizle çalışan fabrikalar zaten eski yıldaki gelişmelerden kur artışlarından fazlasıyla etkilenirken, şu an devam eden ekonomik belirsizlik özel yatırımları nerdeyse durma noktasına getirmiş durumda. İnşallah yeni yıl halkın vergi yükünün hafiflediği, ekonominin canlandığı ve halkın refah seviyesinin yükseldiği bir yıl olur.

Tabi bunların yanında yeni yılda önemli gelişmeler ve yatırımların da devam edeceği kamu sektöründe göğsümüzü kabartan ilklere imza atıldığını da unutmamak gerekiyor. Özellikle savunma sanayimizde dışa bağımlılığımızı her geçen gün daha da azaltan çok önemli gelişmeler yaşanıyor. Ten tek saymayacağım ama dünyada en iyiler arasına giren bir çok yenilik tabi ki göğsümüzü kabartıyor.

Yine bir çok köşe yazımda değindiğim eğitimin günümüz şartlarına bir an önce adapte edilmesi gereğine bir kez daha değinmek istiyorum. Ulaşımda, savunma sanayinde, sağlıkta ve daha birçok alanda gururlandığımız yatırım ve yeniliklerin eğitimin daha üst seviyelere taşınması için kullanılmasını diliyorum .

Kahramanmaraş’ımız için de önümüzdeki seçimlerin hayırlı olmasını diliyor. Şehrimize layıkıyla hizmet edecek isimlerin göreve gelmesini temenni ediyor, herkese sağlıklı bol bereketli hayırlı bir sene diliyorum…

Saygılarımla…