EKSİKLERİMiZ ;

Güreşçilerimizin maç ve turnuva eksikliği giderilmeli biraz daha kondüsyonu iyi olmalı. Turnuvalarda maç alışkanlığı artarken alınacak puanlarla seribaşı avantajı kazanmak da önemli. Dünya Şampiyonasında günde 3-4 maç yapılıyor ki Madalya maçları için diri, kuvvetli olmak zorundayız.

Özellikle serbestte tam 8 Güreşçimiz Taha Akgül Soner Demirtaş da dahil hepsi de önde götürdükleri maçları kaybettiler.Soner Demirtaş, Serdar Böke, Selahattin Kılıçsallayan son sn verdikleri puanlarla maçı da muhtemel madalyayı da kaçırdılar .2019 Kzk. Astana Dünya Şampiyonası Tokyo Olimpiyatları için vize olacak.İlk 5 sırada olanlar Tokyo vizesi alacaklar.Budapeşte de Eğer olimpiyat vizesi olsaydı,Serbestte Fatih Erdin, Süleyman Atlı , Soner Demirtaş ile 3 vize-Kadınlarda Y.Adar ile 1 vize.Grekoromen :Metehan BAŞAR 1 vize ,Toplam 5 vize almıştık

Grekoromende Madalya kazanan Emrah KUŞ Rahman BİLİCİ ve Ekrem Öztürk ile Kadınlarda Elif Jale Yeşilırmak ve Buse TOSUN olimpik sıklette değillerdi.Gerçi Elif Jale ve Buse TOSUN bir üst sıklette güreştiler Vize alabilirler.Keza Rahman ve Emrah da bir alt sıklette güreşebilir.Ayrıca Taha Akgül ve Rıza Kayaalp Evin Demirhan da eklendiğinde 12 sıklette Olimpiyat Vizesi alabilirdik.Neyse Olimpiyat hesapları artık 2019 Astana Dünya Şampiyonasında başlayacak Şu bir gerçek ki B.Peşte çok iyi analiz edilmeli..2019 Dünya Şampiyonası İstanbul'da olması ne kadar iyi olurdu Ama olamadı. Bence güreşte Büyüklerde Gençler Yıldızlarda Avrupa Dünya Şampiyonalarına talip olmalıyız.Çünkü organizasyon demek Madalya demektir .Bu nedenle bir sonraki Olimpiyat Vizesi niteliğindeki 2023 Dünya Şampiyonasına şimdiden talip olabiliriz. Çünkü 2023 Cumhuriyetin 100.Yılı ve Paris Olimpiyatları vizesi 2023 Dünya Şampiyonaları olacaktır. Güreş gibi diğer branşlarda da 2023 Avrupa Dünya Şampiyonaları hatta 1.si Bakü 2015'te 2.si Minsk 2019 yapılacak olan Avrupa Oyunları 3.sü 2023 İstanbul için şimdiden aday olmalıyız. Çünkü Avrupa Oyunları mini bir Olimpiyattır.Macarlar Budapeşte'de evsahibi avantajıyla özellikle Grekoromende çok maçı kura ayarlaması ve hakemlerle kazandılar Aynı şekilde seneye Kazakistan bu avantajı kullanacak.Şimdi bize düşen başta TGF ve GSB olmak üzere 2020 Tokyo Olimpiyatları Kalifikasyon Turnuvalarından birini İstanbul'a aldırmak olacaktır Bu olmazsa olmaz bir gerçektir .Rio'ya 14 Güreşçimiz ile gitmiştik Tokyo Olimpiyatlarına katılmak daha zor olacak.Biz de Tokyo Olimpiyatları için Kalifikasyon Turnuvalarını ülkemizde düzenlemeliyiz ki Olimpik katılım tabii ki madalyalarımız artsın.İnşaallah 2019 hazırlıkları kasım ayındaki U23 Dünya Şampiyonası sonrası Olimpik Kurul Toplantısı ile başlar.Eksiklikler çok iyi analiz edilip giderilir.Bu arada 2009 Dünya Şampiyonasından bu yana tüm Dünya Avrupa Şampiyonalarında madalya kazanan Rıza Kayaalp ile Serbestte Taha Akgül ve Kadınlarda Gümüşte kalan Yasemin Adar bizim değerlerimizdir..Onları gözümüz gibi korumalıyız.Tokyo Olimpiyatlarında bu üç ağır sıkletimiz de Altın Madalya umudumuzdur. Bu güzel yorumu hazırlayan Güreş dostu güreşsever Yusuf Taşkan beye teşekkürlerimi sunarken 2020 tokyo olimpiyatlarında tüm milli takımlarımıza hayırlı başarılar dilerim.