Dün gece saatler 2 yi gösterdiğinde Milliyetçi Hareket Partisi’nin Kahramanmaraş milletvekili adayları belli oldu.

Birinci sırada tahmin ettiğimiz gibi MHP Genel Başkan Yardımcısı Sefer Aycan oldu. İkinci sırayı ise hiç beklenmeyen ve sahada görülmeyen Zuhal Karakoç Dora isimli bayan aldı. Kısa bir araştırma sonucunda kendisinin AFAD Strateji Geliştirme Daire Başkanı olduğunu öğrendik. Bu sürpriz adayın halk nezdinde ve parti teşkilatlarında yerinin olup olmadığını zaman gösterecek. Gelelim listenin diğer adaylarına. Herkesin de bildiği gibi Kahramanmaraş Spor Kulübü Başkanı olan Fatih Mehmet Ceyhan üçüncü sırayı alırken, MHP MDK üyesi olan ve kuzey ilçelerde sevilen Sermet Yıldız listede dördüncü sırada yer bulabildi. 5.sıraya baktığımızda bir dönem ilçe başkanlığı, kısa bir süre de il başkanlığı yapan Ömer Özkan bulunuyor. 6. Sırada avukat olduğunu öğrendiğim Zafer Öner bulunurken, 7. Sırada eski ülkü ocakları başkanı Nusret Güloğlu ve son olarak 8. Sırada Mikro Kredi Kahramanmaraş Bölge Müdürü olan ve parti de de aktif bir şekilde görev alan Mustafa Pehlivan yer aldı.

MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin Türkiye ne zaman siyasi olarak zora girse, anında bir müdahale yaparak, ülkeyi kaosa düşmekten kurtardığı herkes tarafından kabul edilen bir gerçek. Devlet Bahçeli’nin 81 ildeki vekil adaylarını tek tek analiz ettiğini, parti temayüllerinde ve sosyal medya anketlerinde adayların geçmiş profillerini inceleyerek belirlediğini görmekteyiz.

Özellikle 15 Temmuz ve sonrasında hükümete verdiği destekle halkın takdirini toplayan Milliyetçi Hareket Partisinin 27. Dönem Milletvekilliği seçimlerinde bence Kahramanmaraş’tan en az 2 milletvekili çıkaracağını, 3 ü de zorlayabileceğini düşünüyorum. Bakalım zaman ne gösterecek…

Adaylara başarılar diliyor, ülkemize ve şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Saygılarımla….