Her şey 11 Eylül 2001 tarihinde tarihinde ABD'de (Manattan, New York Şehri) Dünya Ticaret Merkez'inin İkiz Kulelerine yapılan saldırılar ile başladı.

11 Eylül 2001'deki terör saldırılarda, 4 yolcu uçağı kaçırılmış, uçaklardan ikisi İkiz Kuleler'e çarpmıştı. Kaçırılan bir diğer uçak başkent Washington'da Pentagon'u hedef alırken dördüncü uçak ise F-16'lar tarafından Pensilvanya kırsalında düşürülmüştü.

İkiz Kuleler'de 2 bin 606 kişi, Pentagon'da 125 kişi ve kaçırılan uçaklarda ise 246 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırılarda 19 teröristle birlikte toplam ölü sayısı 2 bin 996 olarak açıklanmıştı.

Bu kanlı terör saldırısı boyutları bakımından dünya üzerinde derin psikolojik etki yaptı.Tarihin akışını değiştiren bu olayla 'Medeniyetler Çatışması'na ve Müslümanlara karşı İslamofobiye zemin oluşturuldu. 11 Eylül 2001’den sonra batının Müslümanlara olan bakış açısı oldukça değişti.

11 Eylül sonrası, iç savaş ve iç karışıklık çıkan ülkelerin ağırlıklı olarak Müslüman ülkeler olması oldukça dikkat çekici.

Amerika 7 Ekim 2001 tarihinde yani 11 Eylül’ün üzerinden henüz bir ay geçmeden Afganistan’ı işgal etti. 20 Mart 2003 tarihinde de Irak’ı işgal etti. Amerika tarafından Afganistan ve Irak topraklarının işgal edilmesi İslam dünyasını adeta ikiye böldü

Tunus, Mısır, Libya, Bahreyn, Cezayir, Ürdün ve Yemen’de büyük çapta, Moritanya, Suudi Arabistan, Umman, Lübnan ve Fas’ta başlayan küçük çaplı ayaklanmalarla bölge tamamen değişime uğradı. Bir çok diktatör devirildi. Bir çok ülkede hala iç çatışmalar devam ediyor.

Arap Baharı Sonrası Suriye’de yaşanan ayaklanmalar sonucunda, Suriye’de hala iç savaş devam ediyor.

11 Eylül, insanlığın geleceğini ilgilendiren bir dönüm noktası oldu. İkiz Kulelerin çökmesiyle dünyada değişime uğradı.

Dünya haritasını önüne alan ABD ve Batı ülkeleri oluşturacakları yeni dünya düzenindeki hedefleri Orta Doğu’ydu... Enerji kaynakları ve zengin yer altı kaynaklarının sahibi Müslüman ülkelerdi...

Sonuç olarak; 11 Eylül saldırılarını masaya yatırdığımızda sadece ve sadece Orta Doğu petrollerini ve enerji savaşlarını görüyoruz.